Este ușor să termini o tabletă întreagă, chiar și dacă o rupi în bucățele. Nici nu este mult de mestecat, fiind moale. Dar după ce s-a terminat, parca tot ar mai fi dorința de a mai mânca. Nu suntem destul de satisfăcuți, iar puțini oameni se pot controla să nu mănânce mai mult de două pătrățele (în cel mai fericit caz). Și ce facem dacă dupa o oră murim de foame? Doar nu vom suferi. Ne vom alimenta din nou. În acest fel apare surplusul caloric.
Așa că am topit ciocolata amăruie și am amestecat-o cu fulgi de secară și de ovăz. Astfel, gustul se distribuie, fiind de aceeași intensitate, doar că într-o cantitate mai mare. În plus, cerealele sunt sățioase prin fibre și prin efortul de a le mesteca. În final, vom consuma mai puțină ciocolată și nu vom simți foame intensă dupa un timp scurt. Să mai ținem cont de faptul că alimentele sunt hrănitoare (au și proteine și lipide), în comparație cu dulcele convențional din magazin, bazat pe zahărul lipsit de nutrienți (vitamine, minerale, substanțe fitochimice).
În funcție de preferințe și de dieta adoptată, cerealele se pot amesteca/înlocui cu nuci, alune, migdale, semințe: de floarea soarelui, dovleac, in, sau fulgi de cocos. Aș recomanda înlocuirea, deoarece combinația de carbohidrați+grăsimi dă dependență și predispune la îngrășare. Evident, cheia stă în moderație.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu